Gândacii de bucătărie – informații și sfaturi profesionale pentru a-i cunoaște mai bine

Gândacii sunt printre cei mai răi dăunători din bucătărie. Sinonime cu condițiile insalubre, ei reprezintă un pericol pentru igiena locuințelor și sănătatea locuitorilor.

Cum să scapi de aceste insecte? În acest articol, îți răspundem la întrebări. Deși există variante de a testa singur acasă, metoda cea mai bună de a scăpa de ei este aceea de a apela la o firma DDD, care iti poate presta o dezinsecție împotriva gândacilor de bucătărie.

Pericole

Dăunătorii nu sunt niciodată bineveniți într-o casă, dar dacă există unul de care toată lumea se teme, acesta este gândacul. Aceastei creaturi urâte îi place să se adăpostească în colțurile întunecate, calde și umede care pot fi găsite într-o casă cu mențiune specială pentru bucătării și băi. Dar se poate așeza și în crăpături, socluri, în spatele mobilierului, ramelor și chiar în țevi.

Gândacii sunt atrași de gunoiul, firimiturile și resturile de mâncare. Menținerea unei bune igiene în casa ta este, prin urmare, primul lucru de făcut pentru a evita invazia acestor insecte târâtoare și respingătoare. Din păcate, dăunătorul poate găsi alte modalități de a se invita într-o casă. Dacă, în ciuda curățeniei și a bunăvoinței tale, gândacii și-au stabilit reședința în casa ta, apelează urgent la o firmă de dezinsecție.

Cum să recunoști un gândac?

Nu poți greși când vezi un gândac. Este unul dintre cei mai mari dăunători care își găsesc refugiu, împotriva voinței noastre, în case, iar aspectul său dezgustă sau respinge. Un gândac măsoară aproximativ doi centimetri, dar continuă să crească de-a lungul vieții și poate atinge nouă centimetri lungime ca adult. Corpul său este oval și turtit, capul are două antene mari.

Gandacul se misca foarte repede in timpul alergării și este de culoare bej-maro. Indivizii eliberează feromoni, se grupează și trăiesc în numeroase colonii. Deci, dacă dai peste un gândac, înseamnă că restul trupei nu este foarte departe. Îi putem surprinde mai ales noaptea pentru că preferă întunericul în loc de lumină și se ascund în colțurile întunecate în timpul zilei.

Ce soluții pentru a scăpa de gândaci?

Insecta este pe cât de dură, pe atât de respingătoare și poate ocazional să se stabilească în interiorul unei case, așa că trebuie să scoți artileria grea pentru a scăpa de ea cât mai repede posibil. Pe lângă remediile majore, mai multe soluții mecanice, chimice sau naturale resping și/sau distrug gândacii.

  • Curățenie majoră;
  • Capcană cu lipici.
  • Capcană cu vaselină.
  • Înec.
  • Amestecul de bicarbonat de sodiu, făină și zahăr.
  • Uleiuri esențiale.

About The Author