Impactul unei danturi nesanatoase, inestetice 

32-agident-stomatologie-13

O dantura deteriorata, ingalbenita sau stramba iti poate afecta increderea in tine. Te poate face sa te simti inconfortabil si chiar sa eviti interactiunile sociale. Persoanele care se confrunta cu problemele ale sanatatii orale pot avea o perceptie negativa asupra propiei imagini. Impactul asupra imaginii de sine poate fi puternic.

Aspectul dintilor tai poate fi motivul pentru care te simti frustrat, in special atunci cand problemele dentare nu pot fi ascunse. Dantura joaca un rol important in modul in care te percepi pe sine. De aceea, igiena orala e importanta, inclusiv consultatia periodica la un cabinet stomatologic sector 5.

O dantura nesanatoasa poate avea un impact asupra intregului organism. Iti poate afecta digestia, daca functionalitatea dintilor este afectata. Pot aparea inclusiv probleme de masticatie, dureri de cap. E important sa prioritizezi sanatatea orala pentru a asigura sanatatea psihica si a intregului organism.

Restaurarea increderii in tine

Inbunatatirea aspectului dintilor tai te poate ajuta sa ai mai multa incredere in tine si sa iti cresti stima de sine. Atunci cand ai probleme estetice, spre exemplu dinti strambi, un aparat dentar te poate ajuta. O dantura sanatoasa te va ajuta sa ai mai multa siguranta in interactiunile sociale.

Te intereseaza un aparat dentar damon pret ? Iti poate restaura increderea in tine si te poate ajuta sa zambesti mai des, cu incredere. Uite cateva situatii in care e necesar un aparat dentar:

  1. Spatii intre dinti
  2. Dinti inghesuiti sau suprapusi
  3. Muscatura defectuoasa
  4. Dinti rotiti sau inclinati

Ai putea avea nevoie de un aparat dentar si daca ai o asimetrie dentara, din cauza unei alinieri incorecte a dintilor. Si pentru problemele de maxilar, pentru disfunctiile temporo-mandibulare, un aparat dentar este necesar. Rezultatul final iti va restaura increderea in tine si iti va creste stima de sine.

Sanatatea orala – cum poate fi afectata?

Dantura neglijata determina aparitia cariilor dentare care in timp, pot distruge dintii cu totul. Poti risca inclusiv sa iti pierzi dintii si sa ai nevoie de dinti metalo ceramica. Igiena orala neadecvata poate duce la aparitia bolilor gingivale, prin acumularea de placa bacteriana. Periajul insuficient este una dintre cauze.

Folosirea inadecvata sau nefolosirea atei dentare este de asemenea, o alta cauza a aparitiei problemelor dentare. Bacteriile raman intre dinti si resturile alimentare, in felul acesta, se creeaza in timp cariile. Si consumul excesiv de zahar si bauturi carbogazoase poate afecta sanatatea orala. 

Anumite obiceiuri nocive iti pot afecta sanatatea orala, te poti confrunta cu boli parodontale, gingivita sau parodontita. De aceea, e important sa eviti cat se poate:

  • Consumul de alcool
  • Fumatul
  • Alimente acide

Sanatatea intregului organism poate fi afectata

Sanatatea orala precara poate avea un impact semnificativ asupra sanatatii generale a organismului. Problemele gingivale si problemele dentare pot declansa boli de inima. Bacteriile care se afla in cavitatea bucala pot determina aparitia unor inflamatii in vasele de sange.

O igiena precara poate determina aparitia problemelor dentare care genereaza problemele cardiologice. Te poti confrunta inclusiv afectiuni precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral. Boala parodontala poate determina inclusiv probleme articulare, aparitia artritei reumatoide.

Exista multe alte afectiuni periculoase cu care te poti confrunta. Inclusiv boala Alzheimer poate fi un exemplu pentru ca inflamatiile pot accelera procesele neurodegenerative. Uite ce altceva poti risca:

Probleme cu care te-ai putea confruntaDetalii
Afectiuni digestiveGastrita sau ulcere
Infectii respiratoriiPneumonie
EndocarditaCauzata de bacteriile din sange

Ingrijirea orala pentru sanatate

Periajul dentar cu o pasta de dinti care contine fluor poate intari smaltul si poate prevenii aparitia cariilor. E important sa ne ingrijim zilnic dantura nu doar pentru o buna sanatate orala dar si pentru estetica si incredere in sine. Folosirea atei dentare, a apei de gura si a unei periute adecvate sunt necesare.

Adoptarea unei diete echilibrate, de asemenea, te poate ajuta sa mentii o buna sanatate orala. Dantura ingrijita si sanatoasa iti va creste stima de sine si te va ajuta sa iti consolidezi relatiile sociale. Vei avea increderea necesara pentru a zambi in public si pentru a zambi in fotografiile de grup.

Asigura-te ca reduci consumul de zahar, alcool si cafea. Dintii tai pot fi salvati daca ai o alimentatie bogata in calciu. Programarile la stomatolog cu scop preventiv sunt la fel de importante. Medicul poate detecta din timp problemele cu care te-ai putea confrunta. Ingrijeste-te de dantura ta!

About The Author