Cum să-ți decorezi casa cu un buget redus

Îți dorești o schimbare în locuință, dar te sperie costurile mari ale serviciilor de design interior? Nu te descuraja! Amenajarea casei tale poate fi o experiență distractivă și plină de satisfacții.

Totul este realizabil, chiar dacă visezi la un proiect casa elegant și primitor cu un buget mic. Cu puțină creativitate și ingeniozitate, poți transforma complet spațiul de acum fără a cheltui o avere. În continuare vei găsi câteva sfaturi practice care te vor ajuta să-ți decorezi casa la prețuri accesibile.

5 idei de buget pentru casa ta

Vrei să obții un design cu adevărat special, dar totuși nu știi cu ce să începi? Nu te grăbi, în final vei obține rezultatele dorite dacă bifezi următoarele aspecte:

  1. Expune-ți operele de artă preferate:

Picturile, desenele sau fotografiile personale pot fi decorațiuni unice și valoroase. Așa o să aduci atmosferei un vibe intim, dar în același timp în ton cu personalitatea ta. O idee inedită ar fi să creezi un proiect casa tip galerie. Pune pe un perete fotografii de familie sau ilustrații care te inspiră. Pe lângă impactul pe care îl vor avea asupra esteticii generale, decorațiunile personalizate vor creea un contrast interesant la nivelul ambientului.

  1. Creează o atmosferă caldă:

Nu-i așa că lumina ambientală poate transforma complet atmosfera unei camere? Lumânările simple sau cele parfumate dau un aer sofisticat și confortabil încăperilor, mai ales în cazul unor proiecte case mici. În plus, pe timp de seară este chiar indicat să nu te expui surselor prea puternice de lumină. Folosește sfeșnice sau suporturi decorative pentru lumânări pentru a crea un aranjament elegant. Poți opta inclusiv pentru o bandă cu luminițe pe care le poți agăța în diverse locuri.

  1. Refolosește mobilierul vechi:

Dacă ai multe piese de mobilier pe care nu le mai folosești, dă o șansă creativității! Vopsește o masă veche într-o culoare vibrantă sau aplică tehnica “decoupage” pentru a obține un aspect vintage. Adaugă mânere sau butoni noi pentru a da o notă personală mobilierului vechi. Poți cumpara piese stil mozaic pentru a da un contur interesant ușii. De asemenea, nu arunca cutiile de lemn, ci folosește-le ca rafturi decorative.

  1. Găsește comori ascunse la târguri de vechituri:

Poți descoperi piese vintage unice la prețuri accesibile, care vor adăuga o pată de culoare casei tale. Interesează-te când are loc următorul târg la tine în oraș și dă o fugă. Poți găsi o varietate de obiecte clasice, inclusiv tablouri, seturi din ceramică, sticle și figurine. Pe lângă frumusețea aparte pe care o prezintă, fiecare obiect are o poveste specială în spate. Negociază acolo prețurile pentru a obține cele mai bune oferte.

  1. Decorează cu articole textile:

Alege perne și covoare în culori și modele care se potrivesc cu felul tău de a fi. Integrarea textilelor reprezintă o modalitate accesibilă și versatilă de a transforma casa în spațiul pe care ți-l dorești. Un sfat destinat pentru proiecte case noi ar fi să folosești nuanțe vibrante pentru a scoate în evidență energia aparte a locului. Adaugă o pătură moale pe canapea sau pe pat pentru a crea un plus de confort.

În final, cel mai important aspect al decorării casei este să te simți bine în spațiul creat. Să nu-ți fie teamă să experimentezi și să îți exprimi personalitatea – alege decorațiunile care te inspiră!

Teapot and decor details on the table in the living room in a hygge style. Home comfort concept.

About The Author