Cum sa valorifici o incapere cu ajutorul jaluzelelor?

O incapere poate fi stilizata cu ajutorul mai multor elemente de decor, de la piese de mobilier si corpuri de iluminat, pana la piese decorative, perdele si jaluzele. Fiecare element in parte are o intrebuintare, insa are si un aspect estetic pe care il puncteaza.

Fie ca vorbim de un living, un dormitor sau chiar de un birou, un model elegant de jaluzele verticale interior poate imbina utilul cu placutul. Astfel, te poate feri de lumina prin materialul opac si poate contura un stil aparte al incaperii.

Jaluzelele verticale functioneaza cu ajutorul unui snur care deschide si restrange lamelele in mai multe moduri. Astfel, poti opta pentru o deschidere obisnuita, una care separa lamelele din interior spre exterior sau una care le separa din exterior spre interior.

Intimitate si eleganta cu ajutorul roletelor textile

O varianta simpla si eficienta de a proteja o incapere de lumina exterioara este alegerea unor rulouri geam versatile si functionale. Acestea sunt perfecte atat pentru camerele locuintei, cat si pentru un birou si se potrivesc pe mai multe dimensiuni de ferestre.

Pentru a stabili corect dimensiunile roletelor textile, este necesara masuratoarea in prealabil a ferestrei pe care doresti sa montezi roleta. Acest proces este unul destul de simplu si necesita cativa pasi de urmat. Iata care sunt acestia:

  • Masoara ramele ferestrei atat pe latime, cat si pe lungime
  • Masoara, apoi, doar latimea sticlei, fara rame

In cazul in care fereastra incaperii are forme sau dimensiuni neobisnuite, este recomandat sa apelezi la masuratori profesionale din partea furnizorului. In acest fel, nu vor exista nepotriviri ale roletei pe fereastra respectiva si isi va indeplini rolul corespunzator.

Versatilitate in utilizarea jaluzelelor zi-noapte

Poti regla intensitatea luminii intr-un mod elegant si frumos cu ajutorul unor jaluzele noapte zi cu dungi textile orizontale. Aceste jaluzele pot fi o solutie optima daca iti doresti un design modern si absolut functional.

Utilitatea acestor jaluzele este evidentiata cu ajutorul mai multor aspecte. Ele ofera un plus de valoare incaperii si nu se rezuma doar la a bloca lumina puternica. Iata care sunt avantajele de a alege acest tip de jaluzele:

  1. Controleaza facil fluxul de lumina naturala
  2. Design-ul poate mari incaperea din punct de vedere vizual
  3. Sunt disponibile intr-o varietate de culori si texturi
  4. Se intretin foarte usor
  5. Au rezistenta ridicata in timp
  6. Tesaturile sunt tratate cu agenti antimicrobieni

Pentru ingrijire, este suficienta curatarea lor cu o carpa umeda. De asemenea, praful si alte reziduuri pot fi eliminate cu ajutorul aspiratorului, iar petele mai dificile de pe materialul textil pot fi curatate cu detergenti speciali.

Adapteaza jaluzelele la stilul tau preferat

Procesul de amenajarea a locuintei presupune alegerea unui design si a unui stil potrivit si, mai apoi, adaptarea elementelor de decor la stilul si design-ul respectiv. In acest context, atat piesele de mobilier si corpurile de iluminat, cat si covoarele, perdelele si jaluzelele sunt elemente care necesita atentie.

Jaluzelele pot crea diverse efecte vizuale asupra incaperii, in functie de design si de modul in care patrunde lumina prin ele. Astfel, poti inalta incaperea daca montezi jaluzelele deasupra ferestrei sau o poti extinde in latime daca jaluzelele depasesc marginile ferestrei.

Indiferent de stilul pe care il abordezi, jaluzelele trebuie sa se adapteze la estetica de ansamblu a incaperii. De aceea, poti opta pentru diverse modele de jaluzele in functie de stilul incaperii. Tine cont de faptul ca spatiul va prinde contur si coerenta doar daca fiecare element si design va fi integrat coerent.

Iata cum poti adapta jaluzelele in functie de stilul tau preferat:

StilMod de adaptare
ClasicOpteaza pentru jaluzele orizontale in nuante de maro pentru a oferi eleganta si calmitate spatiului
ModernOpteaza pentru jaluzele verticale in nuante de gri pentru a accentua aspectul contemporan
EclecticOpteaza pentru jaluzele in forme atipice in culori vibrante si texturi neobisnuite
RusticOpteaza pentru jaluzele orizontale fabricate din bambus in nuante de verde pentru un aspect natural si exotic
MinimalistOpteaza pentru rolete textile in culori simple si neutre, cu grad mic de opacitate

Contureaza-ti mediul tau confortabil, relaxant si linistit

Jaluzelele joaca un rol foarte important in mentinerea confortului fizic si psihic prin faptul ca schimba lumina dintr-o incapere si sporeste intimitatea. Astfel, cu un control ridicat asupra intensitatii luminii, poti adapta conditiile in functie de necesitatile si preferintele tale.

Jaluzelele verticale, dar si roletele textile pot influenta vizual dimensiunile unei incaperi si ii pot oferi, astfel, un aer aparte fata de celelalte camere. De asemenea, pot contribui la coerenta stilului abordat si pot aduce, astfel, un plus de valoare esteticii de ansamblu.

Este important sa alegi jaluzele din materiale calitative si durabile pentru a te bucura de ele cat mai mult timp. Desi tendinta ar putea fi sa optezi pentru produse mai ieftine, in realitate, un pret mai ridicat ar putea justifica materiale mai bune, mecanisme mai eficiente si rezistenta crescuta la uzura.

About The Author